Ons kantoor

Carrière & ontwikkeling bij Ploum

Hoge kwaliteit combineren met persoonlijke betrokkenheid. Dat was het idee van de zeven grondleggers toen ze in 1995 Ploum Rotterdam Law Firm oprichtten. En dat is nog steeds waar wij voor staan. Deze persoonlijke betrokkenheid zie je niet alleen terug als cliënt, maar ook als collega. Vanuit ons kantoor in hartje Rotterdam zetten 140 enthousiaste collega’s zich elke dag in voor onze cliënten. Alleen als iedereen zich gewaardeerd voelt en we als team nauw samenwerken kunnen we onze cliënten helpen zoals wij elkaar en onze beste vrienden zouden helpen.

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Een leven lang leren is iets dat Ploum stimuleert. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Bij Ploum bieden we een breed opleidingsplan aan waar naast juridische inhoud ook gekeken wordt naar vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat jij je ambities kunt realiseren, jezelf persoonlijk kan ontwikkelen en dat jij jezelf op de best mogelijke manier voor onze cliënten kan inzetten. Hier horen vakkennis, commerciële vaardigheden en softskills bij maar ook dat je lekker in je vel zit.

Zo volg je als startend advocaat bij Ploum uiteraard de beroepsopleiding en houd je je vakkennis op andere vlakken bij in ons eigen door de orde erkende inhouse opleidingsinstituut. Er worden minimaal twee juridische actualiteiten- en verdiepingscursussen en vaardigheidstrainingen per maand gegeven waar je je voor kunt inschrijven. Je kunt ook zelf een cursus van voldoende academisch niveau geven om opleidingspunten te behalen. Bekijk het Ploum Academy programma. Uiteraard is er daarnaast ook ruimte om jouw specialistische kennis verder te ontwikkelen door het volgen van een Grotius-opleiding.

Naast het bijhouden en doorontwikkelen van jouw vakkennis geven wij ook veel ruimte voor de ontwikkeling van jouw vaardigheden, jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw marktkennis. Als meer ervaren advocaat en notaris doe je bij Ploum mee aan het Business Development Programma gericht op commercieel mind-management. Hierin komen onderwerpen als personal branding, acquisitieplanning en acquisitietraining aan bod. In deze fase van je leven stel je vaak ook meer vragen over jouw verdere loopbaan. Om je daarbij te helpen kan je deelnemen aan een programma gericht op persoonlijke ontwikkeling waar het met name gaat over (persoonlijk) leiderschap.

Commissies

Naast bovenstaande opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden kan je bij Ploum meedenken over de toekomst van kantoor in diverse commissies, waaronder de Diversiteit & Inclusie commissie. Binnen de commissies is er ruimte je interesses en talenten te ontwikkelen en je in te zetten voor kantoor. Daarnaast ontwikkelen wij steeds meer initiatieven op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Vitaliteit bij Ploum

Ploum biedt collega’s ondersteuning om hen gezond en vitaal te houden. Dit geldt niet alleen voor fysieke, maar ook voor mentale en financiële vitaliteit.

Sport

Gezonde medewerkers zijn creatiever, productiever en hebben meer plezier in hun werk. Daarom kan je via de bedrijfsfitnessregeling van Ploum voordelig sporten bij een van de ruim 3500 sportlocaties aangesloten bij het netwerk. Het aanbod varieert van yoga en zwemmen tot crossfit.

Mentaal

Werken in de advocatuur komt met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als je alles over hebt voor je klanten, loop je jezelf soms voorbij. Iedereen loopt in het leven wel eens tegen moeilijke situaties aan die de balans verstoren. Daarom werkt Ploum samen met MentaVitalis. De drempel is laag en er is tijdig ondersteuning waar men veilig en zonder consequenties terecht kan. Medewerkers van Ploum kunnen 24 uur per dag bellen met een ervaren counselor. In een vertrouwelijk gesprek bekijken ze de hulpvraag en welke coach het beste bij de vraag past. Binnen drie dagen wordt een match gemaakt en binnen zeven dagen start een persoonlijk op maat gesneden traject.

Financieel

Ploum vindt het ook belangrijk dat je financieel fit bent en blijft. Dat je grip hebt op je financiën en de ontwikkeling daarvan. Versobering van regelingen en verschuiving van AOW-datum vragen om meer eigen verantwoordelijkheid en het maken van een persoonlijk pensioen- en financieel plan. Daar moet je tijdig over nadenken. Ploum biedt daarom jaarlijks een workshop aan waarin duidelijk wordt wat de werkgever en overheid aanbieden en de keuzes die je daarin kunt maken voor jouw gewenste financiële toekomst. Zo neem jij zelf de regie.

Cultuur bij Ploum

Werken bij Ploum betekent samenwerken met enthousiaste collega’s in een succesvolle en inspirerende werkomgeving. Bij Ploum houden we van aanpakken en doorpakken en komen we met pragmatische oplossingen voor onze cliënten. De Rotterdamse mentaliteit zit diep in ons DNA. Onze werkwijze is no-nonsense en zonder fratsen. We zijn persoonlijk betrokken én soms een tikkeltje eigenwijs.

We doen veel samen. Op kantoor worden regelmatig sociale en sportieve activiteiten georganiseerd. Denk aan teamuitjes, sporttoernooien en borrels in onze eigen bruine kroeg de Oranje Kater. Wil je op een (informele) manier kennismaken met Ploum? Meld je aan voor één van onze evenementen.

Vragen over werken bij Ploum?

HR-afdeling

Voor algemene vragen